Чи можна додавати білкові добавки в різні страви?

Протеїнові добавки, безсумнівно, є одними з найбільш часто використовуваних і популярних препаратів на ринку дієтичних добавок. Білок, як основний будівельний матеріал м’язів, корисний при будь-яких дієтах, а також при формуванні фігури або просто при бажанні скинути зайву вагу. Це призвело до створення величезної кількості різноманітних видів продуктів, які називаються високобілковими тощо.

Хоча найпопулярнішою формою споживання протеїнових добавок є їх розчинення у воді або молоці, різноманітні страви та випічка, до яких додають протеїнові добавки, стають все більш популярними. Більш того, виробники тепер самі це заохочують. Чи можна тоді їм вірити? Чи має сенс додавання протеїнових добавок до різноманітних страв і чи справді збільшує кількість білка, споживаного в одній страві? На це варто звернути увагу.

Що можна додати до білка, щоб підвищити білкову цінність страви?

Найбезпечнішим і дуже популярним способом урізноманітнити прийом білкових добавок є різноманітні коктейлі та фруктові коктейлі. Багато людей замість того, щоб змішувати білки лише з водою чи молоком, вирішують додавати їх до суміші бананів, полуниці тощо. Це, звичайно, гарне рішення, особливо тому, що воно також забезпечує інші цінні поживні речовини.

Однак у випадку з коктейлями та всілякими іншими стравами варто пам’ятати про смак білкової добавки. Не всі вони підійдуть до самої страви, і це варто мати на увазі. Тому варто поглянути на інші цікаві ідеї для додавання великої кількості білка в щоденні страви, наприклад:

  • омлети,
  • млинці,
  • Печиво, торти та інша випічка,
  • вівсянка.

Можливостей багато, і ніщо не заважає урізноманітнити білкову дієту таким чином. Для цього варто підібрати правильну протеїнову добавку, яка підійде як для класичного споживання, так і для всіх видів страв.

Чи є протипоказання до вживання білкових добавок таким чином?

Звичайно, багато що залежить від конкретної ситуації. Однак, коли білок, який додається до страв, не є єдиним джерелом у раціоні, ви можете використовувати це рішення без проблем. Однак варто пам’ятати, що найякісніші протеїнові добавки містять багато цінних пептидів, кількість яких зменшується при термічній обробці (приблизно від температури 70 градусів). Деякі з них важливі, зокрема: за рахунок імунної системи, але у випадку з білковими добавками найважливішими є амінокислоти, які не зникають під час термічної обробки.

З цієї причини виробники протеїнових добавок заохочують вживати їх у різних формах, і насправді в цьому немає нічого поганого. Зрештою, це хороший спосіб урізноманітнити свій раціон і вживати страви з високим вмістом білка. Однак для своїх потреб варто обирати концентрати сироваткового протеїну, які є дешевшими рішеннями, ніж ізолят чи гідролізат, у яких кількість пептидів значно вища.

Протеїнові добавки, безсумнівно, є одними з найбільш часто використовуваних і популярних препаратів на ринку дієтичних добавок. Білок, як основний будівельний матеріал м’язів, корисний при будь-яких дієтах, а також при формуванні фігури або просто при бажанні скинути зайву вагу. Це призвело до створення величезної кількості різноманітних видів продуктів, які називаються високобілковими…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *