CLA – властивості та дія

CLA насправді є кон’югованою лінолевою кислотою, яка отримала свою абревіатуру від англійської назви – conjugated linoleic acid. Варто зазначити, що хоча він класифікується як жир (жирна кислота), він має корисні для здоров’я властивості та вважається одним із «хороших» жирів, незважаючи на те, що класифікується як т.зв. транс-жири, які в переважній більшості випадків мають негативний відтінок. На щастя, усвідомлення цього факту постійно зростає, і CLA використовується все більш охоче, серед інших. у вигляді прикорму. Тому варто детальніше ознайомитися з його властивостями і як саме він впливає на організм людини.

Які властивості CLA для зміцнення здоров’я?

Кон’югована лінолева кислота має низку оздоровчих ефектів на організм людини. Дослідження, які вже були проведені та ті, що проводяться і будуть проводитися, показують, що CLA має значний вплив на організм людини, а отже, може бути важливою підтримкою в боротьбі з численними хворобами та недугами. Цікаво, що CLA ефективна в профілактиці, серед іншого: атеросклероз, остеопороз, алергії та численні запалення, діабет і навіть деякі види раку. Це показує, скільки CLA може запропонувати і чому варто доповнювати її, коли вона відсутня в щоденному раціоні.

Крім того, зростаюча популярність CLA недаремна через її вплив на втрату ваги. Ожиріння є загальновизнаною хворобою цивілізації, а це означає, що всілякі препарати, що підтримують організм при схудненні, стають все більш популярними. Усе тому, що кількість людей, які страждають від цього захворювання, зростає. CLA руйнує частинки жиру в організмі та усуває його, і в той же час запобігає утворенню т.зв. ефект йо-йо. Тому не дивно, що інтерес до кон’югованої лінолевої кислоти зростає.

Де в їжі міститься CLA?

CLA, всупереч зовнішньому вигляду, міститься в багатьох харчових продуктах і, отже, є природною жирною кислотою, яка також працює на свою користь з точки зору її зростаючої популярності. Однак варто зазначити, що CLA міститься в основному в молочних продуктах і червоному м’ясі. Найпоширеніші природні джерела CLA включають яловичину, свинину, баранину, жовтий і блакитний сири, йогурти, сир, яйця та масло.

Однак, як відомо, внаслідок різних харчових звичок і захворювань споживання цих продуктів може бути неможливим. Тому для підтримки належного стану організму варто починати прийом добавок з кон’югованої лінолевої кислоти.

CLA насправді є кон’югованою лінолевою кислотою, яка отримала свою абревіатуру від англійської назви – conjugated linoleic acid. Варто зазначити, що хоча він класифікується як жир (жирна кислота), він має корисні для здоров’я властивості та вважається одним із «хороших» жирів, незважаючи на те, що класифікується як т.зв. транс-жири, які в переважній…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *