Що таке індійська кропива і які її властивості?

Аюрведична медицина багата різними видами рослин із корисними властивостями, які використовувалися на Індійському субконтиненті протягом сотень і навіть тисяч років, але лише нещодавно набули більшої популярності у світі. Прикладом є ашваганда, яка є однією з найпопулярніших рослин, які вже давно використовуються в природній медицині в цьому регіоні. Ще одним прикладом такої рослини є індійська кропива.

Це трава, яка має багато корисних для здоров’я властивостей, але останнім часом багато говорять про її вплив на втрату ваги, і саме так її рекламують. Його латинська назва Coleus forskohlii часто зустрічається в БАДах, де використовується екстракт індійської кропиви. Як згадана кропива підтримує організм під час схуднення і які ще оздоровчі властивості вона може надати? Варто придивитися до нього, і, можливо, це саме та підтримка, яка потрібна вашому організму.

Індійська кропива та її властивості для схуднення

Індійська кропива є джерелом форсколіну. Це речовина, яка стимулює процес ліполізу в жировій тканині. Простіше кажучи, це означає, що індійська кропива стимулює процес розщеплення жирових клітин в організмі, і перші переваги її включення в раціон можна помітити вже через 8 тижнів. Втрата надлишкової жирової маси також призводить до зниження артеріального тиску. Крім того, вважається, що препарати, що містять індійську кропиву, можуть підтримати організм у лікуванні зайвої ваги та ожиріння, що лише підкреслює її ефективність і потребує подальших досліджень її впливу на організм людини.

Це пояснюється, серед іншого, той факт, що незважаючи на зростання популярності здорового способу життя, кількість людей, які страждають від надмірної ваги та ожиріння, все ще зростає. Тому не дивно, що люди все частіше говорять про добавки для схуднення та шукають цінну підтримку для свого тіла під час цього процесу. Хоча завжди безпечніше проконсультуватися з фахівцем і прагнути досягти омріяної ваги під його наглядом, варто пам’ятати, що індійська кропива може стати цінною підтримкою для нашого організму в цьому процесі.

Які ще переваги прикорму індійської кропиви?

Інші переваги для організму в результаті його використання також можуть виправдати включення добавок, що містять індійську кропиву, у ваш раціон. Зокрема, корінь Coleus forskohlii містить високу концентрацію форсколіну та інших речовин, що зміцнюють здоров’я, але саме форсколін є джерелом корисних для здоров’я властивостей індійської кропиви. У природній медицині його використовували переважно при серцево-судинних захворюваннях, захворюваннях сечовивідних шляхів і проблемах з диханням.

Саме з цієї причини дієтичні добавки, що містять екстракт індійської кропиви, стандартизовані за вмістом форсколіну. Крім того, він також позитивно впливає на проблеми, пов’язані з порушенням сну, а також різні види шкірних уражень. Крім того, було помічено зв’язок між прийомом Coleus forskohlii та збільшенням кількості еритроцитів в організмі, що означає, що він також може бути ефективною підтримкою при лікуванні анемії. Тому не дивно, що все більше говорять про індійську кропиву і що препарати, що містять її, все частіше доступні в магазинах добавок.

Аюрведична медицина багата різними видами рослин із корисними властивостями, які використовувалися на Індійському субконтиненті протягом сотень і навіть тисяч років, але лише нещодавно набули більшої популярності у світі. Прикладом є ашваганда, яка є однією з найпопулярніших рослин, які вже давно використовуються в природній медицині в цьому регіоні. Ще одним прикладом…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *